Mrkev v parmské šunce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 692 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 42 mg
- Vláknina 19597.5 mg
- Vitamín A 19597.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oloupeme a ponecháme na ní trochu zelených výhonků. Povaříme ji v osolené vodě asi 10 minut, potom zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Plátky šunky posypeme nahrubo drceným pepřem. Na každý plátek položíme mrkev a šunku zavineme.
-
2
Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme po všech stranách.
-
3
Pokrm upravíme na talíře a posypeme gorgonzolou nakrájenou na kousky. Ozdobíme omytými lístky bazalky a podáváme.