Mrkev v parmské šunce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 125 g Šunka parmská
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 8 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bazalka
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 692 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 42 mg
  • Vláknina 19597.5 mg
  • Vitamín A 19597.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme a ponecháme na ní trochu zelených výhonků. Povaříme ji v osolené vodě asi 10 minut, potom zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Plátky šunky posypeme nahrubo drceným pepřem. Na každý plátek položíme mrkev a šunku zavineme.

  • 2

    Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme po všech stranách.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a posypeme gorgonzolou nakrájenou na kousky. Ozdobíme omytými lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu