Kuřecí maso s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 280 ml Vývar drůbeží
  • 280 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 12 ks Houby sušené
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Rýžový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 3276.7 mg
  • Vláknina 15223.3 mg
  • Vitamín A 15223.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň.

  • 3

    Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku.

  • 4

    Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu.

  • 5

    Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá.

  • 6

    Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu