Kuřecí maso s houbami
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 280 ml Vývar drůbeží
- 280 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Solamyl
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 12 ks Houby sušené
- 1 ks Zázvor celý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Rýžový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 54 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 3276.7 mg
- Vláknina 15223.3 mg
- Vitamín A 15223.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň.
-
3
Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku.
-
4
Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu.
-
5
Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá.
-
6
Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží.