Kuřecí maso s ořechy a řapíkatým celerem
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
- 225 g Kuřecí stehna
- 140 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Sherry brandy
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 48.5 mg
- Draslík 289.5 mg
- Vláknina 4601.3 mg
- Vitamín A 4601.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné kuřecí maso smícháme se sojovou omáčkou, brandy, solamylem, solí a pepřem.
-
2
Zahřejeme wok, vlijeme olej a přidáme celý česnek. Smažíme asi 1 minutu, aby olej získal chuť česneku.
-
3
Česnek vyndáme a ve dvou dávkách smažíme maso, nesmí zhnědnout.
-
4
Vyjmeme a vsypeme rozpůlené ořechy, smažíme asi 2 minuty, až jsou ořechy křehké a mírně zahnědlé.
-
5
Nakrájíme celer na kousky, přidáme do pánve a vaříme asi 1 minutu, přilijeme ústřicovou omáčku, vodu a přivedeme k varu.
-
6
Nakonec přidáme do pánve kuře a vše dobře promícháme. Ihned podáváme.