Hovězí v omáčce z černých fazolí
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
- 180 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Fazole černé
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 68.9 mg
- Draslík 236.8 mg
- Vláknina 3266.8 mg
- Vitamín A 3266.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozkrájíme na 16 pravidelných dílků, černé fazole rozmačkáme, přidáme vodu a dáme stranou.
-
2
Spojíme tmavou sojovou omáčku, solamyl, sherry, cukr, maso na tenké nudličky a dáme stanou.
-
3
Papriky rozkrájíme na 1 cm kousky, nahřejeme wok a přilijeme olej, papriky smažíme asi 1 minutu, vyjmeme.
-
4
Přidáme maso, směs se sojovou omáčkou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme namočené fazole a vývar.
-
5
Přivedeme k varu a necháme mírně zhoustnout. Papriky vrátíme do pánve, přidáme rajčata a opepříme. Prohřejeme a ihned podáváme.
-
6