Kung pao s krevetami a kešu oříšky
Suroviny
- 60 g Ořechy Kešu
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 160 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Česnek
- 0.25 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.25 kávová lžička Soda jedlá
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 81.2 mg
- Draslík 138.3 mg
- Vláknina 1891.2 mg
- Vitamín A 1891.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor a česnek nasekáme, smícháme s 2 lžícemi škrobu, jedlou sodou, solí, pepřem a cukrem.
-
2
Syrové krevety oloupeme a odstraníme červenou žílu probíhající po vnější straně. Vložíme do suchých přísad a necháme 20 minut stát.
-
3
Ve woku rozpálíme olej, přidáme krevety a smažíme za stálého míchání asi 20 vteřin, dokud nezmění barvu. Přendáme na talíř.
-
4
Do oleje ve woku přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 1 minutu, přidáme nakrájenou cuketu, papriku a ještě asi 1 minutu restujeme.
-
5
Smícháme všechny suroviny z výpisu na omáčku a přidáme do pánve, za stálého míchání necháme mírně zhoustnout. Přidáme krevety, kešu oříšky a prohřejeme.