Lusky s krevetami
Suroviny
- 60 g Ořechy burské pražené
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 60 g Bambusové výhonky
- 120 g Hrachové lusky
- 180 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Sherry brandy
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.31 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 23 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 237.9 mg
- Draslík 636.1 mg
- Vláknina 11517.5 mg
- Vitamín A 11517.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrachové lusky vložíme do rozpáleného oleje a asi 1 minutu smažíme. Vyndáme a přidáme je k oloupaným burským oříškům.
-
2
Z pánve vylijeme všechen olej. Smícháme kukuřičnou mouku se sojovou omáčkou, brandy, solí, pepřem a vývarem. Směs dáme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty na mírném ohni, dokud nezhoustne. Přidáme vařené, oloupané krevety a bambusové výhonky, zhruba minutu prohříváme. Ihned podáváme.