Lusky s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Ořechy burské pražené
  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Bambusové výhonky
  • 120 g Hrachové lusky
  • 180 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Sherry brandy
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.31 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 237.9 mg
  • Draslík 636.1 mg
  • Vláknina 11517.5 mg
  • Vitamín A 11517.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrachové lusky vložíme do rozpáleného oleje a asi 1 minutu smažíme. Vyndáme a přidáme je k oloupaným burským oříškům.

  • 2

    Z pánve vylijeme všechen olej. Smícháme kukuřičnou mouku se sojovou omáčkou, brandy, solí, pepřem a vývarem. Směs dáme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty na mírném ohni, dokud nezhoustne. Přidáme vařené, oloupané krevety a bambusové výhonky, zhruba minutu prohříváme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu