Ryba na singapurský způsob
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
- 10 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Mouka bramborová
- 1 ks Ananas
- 1 ks Mandarinky
- 1 ks Kaštany jedlé
- 1 ks Citrony
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 3 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 27.8 mg
- Draslík 684.4 mg
- Vláknina 2986.3 mg
- Vitamín A 2986.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z bílé ryby nakrájíme na kousky asi 5 cm velké.
-
2
Smícháme bílek, moučku, víno, sůl a pepř. Kousky ryby vložíme do směsi na necháme stát.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a rybu osmažíme, dokud se na ní nevytvoří kůrka. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
-
4
Ve woku necháme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli nakrájenou na 1,5 cm dílky a smažíme asi 2 minuty, zaprášíme kari kořením a smažíme ještě další 2 minuty. Zalijeme šťávou z ananasu a mandarinek a přivedeme k varu.
-
5
Rozmícháme škrob s citrónovou šťávou a lžící vroucí ovocné šťávy, vrátíme do woku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Můžeme přisladit. Přidáme ovoce, vodní kaštany bez nálevu, rybu a zamícháme, aby se vše pokrylo omáčkou. Prohřejeme a ihned podáváme s rýží nebo nudlemi.