Ryba na singapurský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Treska aljašská
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Mouka bramborová
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Mandarinky
  • 1 ks Kaštany jedlé
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 684.4 mg
  • Vláknina 2986.3 mg
  • Vitamín A 2986.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z bílé ryby nakrájíme na kousky asi 5 cm velké.

  • 2

    Smícháme bílek, moučku, víno, sůl a pepř. Kousky ryby vložíme do směsi na necháme stát.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a rybu osmažíme, dokud se na ní nevytvoří kůrka. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

  • 4

    Ve woku necháme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli nakrájenou na 1,5 cm dílky a smažíme asi 2 minuty, zaprášíme kari kořením a smažíme ještě další 2 minuty. Zalijeme šťávou z ananasu a mandarinek a přivedeme k varu.

  • 5

    Rozmícháme škrob s citrónovou šťávou a lžící vroucí ovocné šťávy, vrátíme do woku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Můžeme přisladit. Přidáme ovoce, vodní kaštany bez nálevu, rybu a zamícháme, aby se vše pokrylo omáčkou. Prohřejeme a ihned podáváme s rýží nebo nudlemi.

Komentáře k receptu