Kuřecí prsíčka po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 2 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Balsamico ocet
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 899.1 mg
  • Vláknina 4295.2 mg
  • Vitamín A 4295.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Omyté cukety a lilek nakrájíme na kostky, rajčata rozčtvrtíme.

  • 2

    Smícháme 4 lžíce olivového oleje s balsamicem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. V zálivce krátce marinujeme připravené maso a zeleninu.

  • 3

    Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a restujeme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Zeleninu necháme okapat a restujeme asi 10 minut na silném ohni. Vše zalijeme marinádou.

  • 4

    Nastrouhaný parmezán smícháme s provensálským kořením, rozdělíme na maso a pokrm zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.

Komentáře k receptu