Kuřecí prsíčka po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 899.1 mg
- Vláknina 4295.2 mg
- Vitamín A 4295.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Omyté cukety a lilek nakrájíme na kostky, rajčata rozčtvrtíme.
-
2
Smícháme 4 lžíce olivového oleje s balsamicem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. V zálivce krátce marinujeme připravené maso a zeleninu.
-
3
Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a restujeme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Zeleninu necháme okapat a restujeme asi 10 minut na silném ohni. Vše zalijeme marinádou.
-
4
Nastrouhaný parmezán smícháme s provensálským kořením, rozdělíme na maso a pokrm zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.