Koláč s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Sádlo škvařené
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 75 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 552.9 mg
  • Draslík 507.1 mg
  • Vláknina 4176.5 mg
  • Vitamín A 4176.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, špetky soli, vejce, vlažné vody a sádla vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout v chladničce.

  • 2

    Očištěné lišky spolu s nasekanou šalotkou chvíli podusíme na oleji a másle. Vmícháme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.

  • 3

    Odpočaté těsto rozválíme na vymazaném plechu a poklademe houbovou směsí. Rozšleháme mléko se žloutky, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a nalijeme na houby.

  • 4

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu