Koláč s liškami
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 90 g Sádlo škvařené
- 300 g Lišky čerstvé
- 75 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 43 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 552.9 mg
- Draslík 507.1 mg
- Vláknina 4176.5 mg
- Vitamín A 4176.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, špetky soli, vejce, vlažné vody a sádla vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout v chladničce.
-
2
Očištěné lišky spolu s nasekanou šalotkou chvíli podusíme na oleji a másle. Vmícháme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
-
3
Odpočaté těsto rozválíme na vymazaném plechu a poklademe houbovou směsí. Rozšleháme mléko se žloutky, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a nalijeme na houby.
-
4
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.