Hrušky v červeném víně s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mascarpone
  • 100 g Jogurt bílý
  • 250 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Pistácie
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 41.1 mg
  • Draslík 365.1 mg
  • Vláknina 21083 mg
  • Vitamín A 21083 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno, med, skořici a hřebíček vložíme do kastrolu a pod pokličkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut.

  • 2

    Omyté hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a přidáme do povařeného vína. Necháme vařit těsně pod bodem varu asi 5 minut. Hrušky občas obrátíme.

  • 3

    Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z vína a tekutinu svaříme na sirup. Hřebíček a skořici vyjmeme.

  • 4

    Hrušky upravíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku navršíme kopeček mascarponového krému a ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu