Hrušky v červeném víně s krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 14 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 41.1 mg
- Draslík 365.1 mg
- Vláknina 21083 mg
- Vitamín A 21083 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno, med, skořici a hřebíček vložíme do kastrolu a pod pokličkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut.
-
2
Omyté hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a přidáme do povařeného vína. Necháme vařit těsně pod bodem varu asi 5 minut. Hrušky občas obrátíme.
-
3
Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z vína a tekutinu svaříme na sirup. Hřebíček a skořici vyjmeme.
-
4
Hrušky upravíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku navršíme kopeček mascarponového krému a ozdobíme nasekanými pistáciemi.