Králík s rajčaty a fenyklem
Suroviny
- 1200 g Králičí maso
- 750 g Rajčata
- 100 g Olivy černé
- 750 g Brambory
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 22 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 1968.4 mg
- Vláknina 20356.5 mg
- Vitamín A 20356.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce králíka omyjeme, osušíme a vetřeme do nich sůl a pepř.
-
2
V kastrolu rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a maso na něm opečeme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Očištěný fenykl nakrájíme na dílky a spolu s tymiánem, olivami a vínem přidáme k masu. Osolíme, opepříme a dusíme asi 40 minut.
-
3
Po 30 minutách dušení přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata.
-
4
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a restujeme na 4 lžících oleje asi 20 minut dozlatova. Přidáme lístky rozmarýnu, osolíme a brambory upravíme na talíře s králíkem a zeleninou.