Čou mein s vepřovým masem a krevetami
Suroviny
- 225 g Nudle čínské vaječné
- 60 g Hrášek
- 90 g Sójové výhonky
- 225 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 120 g Krevety tygří - loupané
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 14 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 93.4 mg
- Draslík 219.8 mg
- Vláknina 5752.5 mg
- Vitamín A 5752.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské nudle uvaříme ve vodě, propláchneme pod horkou vodou a necháme okapat.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na tenké nudličky a smažíme asi 5 minut, dokud není téměř měkké. Přidáme nastrouhanou mrkev a smažíme ještě asi 2 minuty.
-
3
Červené papriky zbavíme středu a semen, nakrájíme na plátky a spolu s hráškem, sojovými výhonky, vínem a sojovou omáčkou přidáme do woku. Smažíme asi 2 minuty.
-
4
Spojíme s nudlemi a předem vařenými, oloupanými krevetami a mícháme na prudkém ohni asi 2 minuty. Ihned podáváme.