Lilky a papriky na sečuánský způsob
Suroviny
- 15 g Zázvor celý
- 120 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř sečuánský
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 8 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 557.2 mg
- Vláknina 15100 mg
- Vitamín A 15100 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek přepůlíme a povrch lehce nařežeme nožem. Mírně posolíme a necháme asi půl hodiny okapat. Z lilků opatrně vymačkáme zbytek šťávy a omyjeme pod studenou vodou. Osušíme a nakrájíme na kostky o straně 2,5 cm.
-
2
Wok rozpálíme, vlijeme olej, přidáme lilek a za stálého míchání smažíme 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.
-
3
Do woku přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme utřený česnek a nastrouhaný zázvor, smažíme asi 1 minutu. Přidáme cibuli nakrájenou na 2,5 cm kousky a smažíme další 2 minuty. Nakonec přidáme lilek, nakrájenou papriku, a chilli papričky, ještě asi 1 minutu smažíme. Přidáme ostatní přísady a promícháme.
-
4
Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podáváme.