Čínská polévka s knedlíčky
Suroviny
- 90 g Vepřové maso mleté
- 1500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 3 ks Cibule
- 20 ks Listové těsto
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Petržel kořen
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5859 kcal
- Sacharidy 463 g
- Tuky 374 g
- Sodík 1409 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 452.5 mg
- Draslík 287.2 mg
- Vláknina 40444.5 mg
- Vitamín A 40444.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtverce nudlového těsta položíme na vál, okraje lehce potřeme rozšlehaným vejcem. Smícháme mleté vepřové maso, petržel, cibuli a nastrouhaný zázvor.
-
2
Na jednu polovinu čtverce položíme menší množství směsi a zakryjeme druhou polovinou, vznikne trojúhelník. Prsty přimáčkneme kraje.
-
3
Vývar přivedeme k varu, vložíme taštičky a vaříme asi 5-10 minut, dokud nevyplavou na povrch. Do polévky přidáme zbývající přísady a posypeme petrželí. Ihned podáváme.