Čínská polévka s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Vepřové maso mleté
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 3 ks Cibule
  • 20 ks Listové těsto
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel kořen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5859 kcal
  • Sacharidy 463 g
  • Tuky 374 g
  • Sodík 1409 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 452.5 mg
  • Draslík 287.2 mg
  • Vláknina 40444.5 mg
  • Vitamín A 40444.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtverce nudlového těsta položíme na vál, okraje lehce potřeme rozšlehaným vejcem. Smícháme mleté vepřové maso, petržel, cibuli a nastrouhaný zázvor.

  • 2

    Na jednu polovinu čtverce položíme menší množství směsi a zakryjeme druhou polovinou, vznikne trojúhelník. Prsty přimáčkneme kraje.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu, vložíme taštičky a vaříme asi 5-10 minut, dokud nevyplavou na povrch. Do polévky přidáme zbývající přísady a posypeme petrželí. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu