Srnčí hřbet čokoládový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 32 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 140.5 mg
- Draslík 271.7 mg
- Vláknina 4836 mg
- Vitamín A 4836 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přimícháme změklou čokoládu a vanilku. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků s oloupanými nastrouhanými mandlemi.
-
2
Vroubkovanou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a pečeme v nepředehřáté troubě 40 minut.
-
3
Hotový hřbet vyklopíme, mírně potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Ještě, než poleva zaschne, zapícháme do ní oloupané a na plátky nakrájené mandle.