Srnčí hřbet čokoládový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Čokoláda mléčná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 šálek Marmeláda jahodová
  • 1 hrnek Poleva čokoládová
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 140.5 mg
  • Draslík 271.7 mg
  • Vláknina 4836 mg
  • Vitamín A 4836 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přimícháme změklou čokoládu a vanilku. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků s oloupanými nastrouhanými mandlemi.

  • 2

    Vroubkovanou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a pečeme v nepředehřáté troubě 40 minut.

  • 3

    Hotový hřbet vyklopíme, mírně potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Ještě, než poleva zaschne, zapícháme do ní oloupané a na plátky nakrájené mandle.

Komentáře k receptu