Rajčatové plátky v oříškovém obalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 50 g Strouhanka
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 674.9 mg
  • Vláknina 8477.2 mg
  • Vitamín A 8477.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Plátky rajčat obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a mletých oříšků.

  • 3

    Obalené plátky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji postupně po obou stranách asi 4 minuty dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu