Bavorská sekaná pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 854 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 203 mg
- Draslík 315.8 mg
- Vláknina 1033 mg
- Vitamín A 1033 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hovězí a vepřové maso osušíme, nakrájíme na kousky a umeleme – každý druh odděleně.
-
2
Mleté hovězí propracujeme, osolíme a smícháme s drobně nakrájenou slaninou, mletým vepřovým masem, muškátem a pepřem. Při hnětení přidáme tolik vody, aby vznikla vláčná hmota.
-
3
Pekáč vymažeme máslem a na dno nasypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Potom pekáč naplníme masovou směsí, povrch upravíme a potřeme trochou vody.
-
4
Sekanou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.