Bavorská sekaná pečeně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Vepřová plec
  • 250 g Slanina vepřová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 203 mg
  • Draslík 315.8 mg
  • Vláknina 1033 mg
  • Vitamín A 1033 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí a vepřové maso osušíme, nakrájíme na kousky a umeleme – každý druh odděleně.

  • 2

    Mleté hovězí propracujeme, osolíme a smícháme s drobně nakrájenou slaninou, mletým vepřovým masem, muškátem a pepřem. Při hnětení přidáme tolik vody, aby vznikla vláčná hmota.

  • 3

    Pekáč vymažeme máslem a na dno nasypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Potom pekáč naplníme masovou směsí, povrch upravíme a potřeme trochou vody.

  • 4

    Sekanou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.

Komentáře k receptu