Dort punčový
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka polohrubá
- 120 g Cukr moučkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 šálek Poleva čokoládová
- 1 šálek Marmeláda malinová
- 1 šálek Poleva citronová
- 1 hrnek Sirup malinový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 24 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 130.2 mg
- Draslík 113.7 mg
- Vláknina 4273.5 mg
- Vitamín A 4273.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.
-
2
Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
-
3
Necháme vychladnout, obrátíme rovnější stranou nahoru, skrojíme plát 1 cm vysoký a dáme stranou. Vnitřek dortu vykrojíme tak, aby dno a strany byly také 1 cm široké. Dno i strany potřeme malinovou zavařeninou a potřeme i skrojený plát. Vykrojený vnitřek rozkrájíme na kostičky a rozdělíme do dvou misek.
-
4
Jeden díl kostiček polijeme hustějším malinovým sirupem a druhý kakaovou polevou. Zlehka promícháme, aby se kostičky nerozpadly. Ochucené kostky vyskládáme do dortu, dlaní přitlačíme, přikryjeme skrojeným plátem, zatížíme a necháme rozležet do druhého dne. Povrch dortu polijeme bílou citrónovou polevou.