Jarní zelenina s mozzarellou a piniemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 24 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 144.2 mg
- Vláknina 30720.5 mg
- Vitamín A 30720.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi dozlatova. Přidáme mraženou zeleninovou směs, přilijeme víno a vše zprudka opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Potom oheň zmírníme a podusíme ještě 6 minut. Zeleninu ochutíme octem, solí a pepřem.
-
2
Okapanou mozzarellu nakrájíme na kostičky a posypeme jimi zeleninu. Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme, dokud se sýr neroztaví. Nakonec vmícháme omyté, nasekané lístky bazalky a podáváme.