Rajčatový salát s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 589.2 mg
- Vláknina 6779.8 mg
- Vitamín A 6779.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukolu omyjeme a odřízneme stonky. Omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli jemně nasekáme.
-
2
Snítky rukoly urovnáme na mísu, poklademe plátky rajčat a posypeme cibulí.
-
3
Ušleháme ocet, olej, hořčici, zálivku osolíme a opepříme a přelijeme jí salát.
-
4
Povrch posypeme tenkými hoblinkami parmezánu.