Knedlíčky s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 105 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Broskve
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mandle mleté
  • 2 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 104.7 mg
  • Draslík 396.3 mg
  • Vláknina 11108.8 mg
  • Vitamín A 11108.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko smícháme s moukou (2 lžíce), droždím a 75 g cukru. Necháme asi 15 minut odpočinout. Potom přidáme a zapracujeme zbylou mouku, sůl, vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a 40 g másla.

  • 2

    Broskve spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Na 20 g másla necháme zkaramelizovat 30 g cukru. Broskve v karamelu obalíme.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme 6 knedlíčků, přikryjeme je a necháme 10 minut odpočinout. Knedlíčky vaříme asi 6 minut, potom je obrátíme, několikrát propíchneme a vaříme ještě 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme.

  • 4

    Do rozpuštěného zbylého másla přidáme mleté mandle, mák a vanilkový cukr. Přelijeme knedlíčky a podáváme s dílky broskví v karamelu.

Komentáře k receptu