Knedlíčky s broskvemi
Suroviny
- 20 g Droždí
- 105 g Cukr krupice
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 175 ml Mléko polotučné
- 2 ks Cukr vanilka
- 4 ks Broskve
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 2.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mandle mleté
- 2 polévková lžíce Mák mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 21 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 104.7 mg
- Draslík 396.3 mg
- Vláknina 11108.8 mg
- Vitamín A 11108.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlažné mléko smícháme s moukou (2 lžíce), droždím a 75 g cukru. Necháme asi 15 minut odpočinout. Potom přidáme a zapracujeme zbylou mouku, sůl, vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a 40 g másla.
-
2
Broskve spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Na 20 g másla necháme zkaramelizovat 30 g cukru. Broskve v karamelu obalíme.
-
3
Z těsta vytvarujeme 6 knedlíčků, přikryjeme je a necháme 10 minut odpočinout. Knedlíčky vaříme asi 6 minut, potom je obrátíme, několikrát propíchneme a vaříme ještě 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme.
-
4
Do rozpuštěného zbylého másla přidáme mleté mandle, mák a vanilkový cukr. Přelijeme knedlíčky a podáváme s dílky broskví v karamelu.