Polévka z hříbků se salámem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 938 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 20.2 mg
- Draslík 1173.5 mg
- Vláknina 489.8 mg
- Vitamín A 489.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Salám nakrájíme na kostičky.
-
2
V teflonové pánvi rozpustíme máslo a houby na něm krátce osmahneme. Přidáme salám a opečeme. Směs přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Na mírném ohni přivedeme k varu, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
-
3
Krátce před podáváním přidáme do polévky zakysanou smetanu, sůl a pepř.