Česnečka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1974 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 264.1 mg
- Draslík 1896.9 mg
- Vláknina 8128.8 mg
- Vitamín A 8128.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Toastový chléb (nebo bagetu) z předchozího dne nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm.
-
2
V pánvi rozpálíme olivový olej a kostičky chleba na něm dozlatova opečeme. Přidáme prolisovaný česnek a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme, přelijeme vývarem a necháme přejít varem.
-
3
Do polévky přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek, do kterých vždy rozklepneme jedno vejce tak, aby žloutek zůstal celý. Misky s polévkou zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě. Každou porci posypeme paprikou a nasekanou petrželkou.