Polníček s ředkvičkami
Suroviny
- 300 g Salát Polníček
- 300 g Kompot ananasový
- 10 ks Ředkvička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Marmeláda meruňková
- 4 polévková lžíce Olej salátový
- 3 polévková lžíce Dýňová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 282 mg
- Vláknina 3972.8 mg
- Vitamín A 3972.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polníček omyjeme a osušíme. Ředkvičky omyjeme a po okapání nakrájíme na čtvrtky. V míse je opatrně promícháme s listy polníčku a s ananasem nakrájeným na kostičky.
-
2
Ocet smícháme s pomerančovou šťávou, přidáme sůl, pepř a mícháme, až se sůl rozpustí. Potom vmícháme meruňkovou marmeládu a metlou zašleháme olej. Zálivkou pokapeme salát a zlehka promícháme.
-
3
Dýňová semínka nasucho opražíme na teflonové pánvi a salát jimi posypeme.