Avokádový salát s hráškem
Suroviny
- 200 g Hrášek
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Štěrbák zahradní
- 3 ks Avokádo
- 2 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 3 polévková lžíce Oříšky piniové
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 36 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1584.7 mg
- Vláknina 40783.2 mg
- Vitamín A 40783.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.3 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý salát natrháme na kousky. Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi. Hrášek a fazolky povaříme v osolené vodě asi 4 minuty.
-
2
Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s octem, pomerančovou šťávou, hořčicí, olejem, solí, pepřem a cukrem.
-
4
Na talíře rozdělíme kousky salátu, hrášek, fazolky a avokádo. Vše pokapeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme piniemi.