Pečená žebírka na kapustě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kapusta hlávková
  • 1000 g Vepřová žebra
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Med včelí
  • 100 g Šunka dušená
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 987 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 225.6 mg
  • Draslík 1627.1 mg
  • Vláknina 9487 mg
  • Vitamín A 9487 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 229.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu zbavíme košťálu a listy nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme, šunku nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Vepřová žebírka omyjeme, potřeme solí a kajenským pepřem a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme kapustu a šunku a vše osmahneme a vložíme do zapékací mísy.

  • 4

    Med rozmícháme s hořčicí, necháme přejít varem, směsí potřeme žebírka a položíme je na zeleninu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 5

    Výpek zředíme pivem a vývarem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a před podáváním žebírka přelijeme.

Komentáře k receptu