Dušený losos s okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 59 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 494.8 mg
- Draslík 1269.7 mg
- Vláknina 2461.8 mg
- Vitamín A 2461.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme lžící citronové šťávy. V hrnci ohřejeme vývar, vložíme porce lososa a pod pokličkou dusíme těsně pod bodem varu asi 10 minut.
-
2
Omytou okurku podélně rozpůlíme a vybereme semínka. Dužinu nakrájíme na tenké plátky, vějířovitě rozložíme na talíře.
-
3
Žloutky umícháme ve vodní lázni do krému, tenkým pramínkem přiléváme rozpuštěné máslo a zašleháváme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
4
Lososa upravíme na okurkové plátky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou kopru.