Dušený losos s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Losos - filety
  • 1 ks Okurka salátová
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 494.8 mg
  • Draslík 1269.7 mg
  • Vláknina 2461.8 mg
  • Vitamín A 2461.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme a pokapeme lžící citronové šťávy. V hrnci ohřejeme vývar, vložíme porce lososa a pod pokličkou dusíme těsně pod bodem varu asi 10 minut.

  • 2

    Omytou okurku podélně rozpůlíme a vybereme semínka. Dužinu nakrájíme na tenké plátky, vějířovitě rozložíme na talíře.

  • 3

    Žloutky umícháme ve vodní lázni do krému, tenkým pramínkem přiléváme rozpuštěné máslo a zašleháváme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Lososa upravíme na okurkové plátky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou kopru.

Komentáře k receptu