Smažené ryby s česnekovou omáčkou
Suroviny
- 900 g Ančovička - filety
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Chléb toastový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 15 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 1006.5 mg
- Vláknina 6949.8 mg
- Vitamín A 6949.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku se špetkou soli dáme do mísy, přiléváme vodu tak, aby se vytvořilo velmi tuhé těsto.
-
2
V hluboké pánvi rozpálíme olej, vezmeme 3 ryby a ponoříme je do těsta, ocásky pevně stiskneme, aby se vytvořil vějířek. Pomalu ponoříme do oleje, smažíme, až jsou křupavé a zlatavé.
-
3
Plátky chleba bez kůrky namáčíme asi 10 minut ve vodě, vymačkáme, spolu s česnekem a citrónovou šťávou vložíme do mixéru, v tenkém pramínku přiléváme olej. Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme vodu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
-
4
Ryby upravíme na talíři, polijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.