Vepřové filé na sušených švestkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 23 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 66.8 mg
- Draslík 278.8 mg
- Vláknina 3252.8 mg
- Vitamín A 3252.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1910.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené, vypeckované švestky máčíme asi hodinu v bílém víně, potom je dáme do trouby, vyhřáté na nízkou teplotu, aby více změkly. Pokud máme švestky dostatečně měkké, máčíme jen 20 minut a nedáváme do trouby.
-
2
Malé vepřové plátky šikmo nakrájíme na 2,5 cm silné kousky a dlaní zploštíme. Obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném másle po obou stranách do zhnědnutí.
-
3
Přilijeme polovinu tekutiny, ve které jsme namáčeli švestky, zakryjeme a na středním plameni vaříme asi 45 minut. Můžeme podlít tekutinou ze švestek. Když je maso měkké, slijeme tekutinu do hrnce a přivedeme k varu. Asi 15 minut necháme odpařit a přidáme rybízovou marmeládu. Necháme rozpustit, za stálého míchání přilijeme smetanu.
-
4
Omáčku přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí, polijeme jí maso a ohřejeme. Přidáme švestky a přendáme na talíř, můžeme posypat nasekanou petrželí.