Kuřecí prsíčka s fazolkami
Suroviny
- 500 g Fazolky mražené
- 250 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 8 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 129.1 mg
- Draslík 1560.1 mg
- Vláknina 13734.8 mg
- Vitamín A 13734.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné fazolky povaříme 5 minut, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vložíme připravená rajčata, fazolky a dusíme asi 4 minuty. Potom podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji řízky po obou stranách opečeme. Přidáme rozsekaný rozmarýn, vývar a plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
-
4
Maso upravíme na talíře spolu se zeleninou a ozdobíme snítkou rozmarýnu.