Špagety se sardelovými řezy a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Sardelové řezy
  • 50 g Kapary sterilované
  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2032 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 797.8 mg
  • Vláknina 13304.8 mg
  • Vitamín A 13304.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej, osmahneme na něm feferonku a oloupaný, nasekaný česnek. Přidáme posekané olivy, na nudličky nakrájené sardelové řezy, kapary a krátce opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata i s nálevem, vše dusíme bez pokličky za občasného zamíchání asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a krátce osmahneme na rozehřátém másle.

  • 3

    Špagety upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu