Špagety se sardelovými řezy a kapary
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 100 g Sardelové řezy
- 50 g Kapary sterilované
- 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Špagety, Makarony
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.84 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2032 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 797.8 mg
- Vláknina 13304.8 mg
- Vitamín A 13304.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej, osmahneme na něm feferonku a oloupaný, nasekaný česnek. Přidáme posekané olivy, na nudličky nakrájené sardelové řezy, kapary a krátce opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata i s nálevem, vše dusíme bez pokličky za občasného zamíchání asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a krátce osmahneme na rozehřátém másle.
-
3
Špagety upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s omáčkou.