Koblihy rychlé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 0.2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 274.8 mg
  • Vláknina 5061 mg
  • Vitamín A 5061 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kypřící prášek smícháme s moukou, přidáme cukr, rum, špetku soli, rozehřáté máslo, vanilku a mléko s rozšlehaným vejcem. Vypracujeme tuhé těsto a vmícháme rozinky.

  • 2

    Lžící, namáčenou v horkém tuku, vykrajujeme noky a vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na mírném plameni, aby se tuk nepřipaloval. V průběhu smažení koblihy otáčíme, jakmile jsou usmažené, odkládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.

  • 3

    Podáváme jako zákusek nebo jako moučník s ovocnou omáčkou.

Komentáře k receptu