Koblihy rychlé
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 0.2 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 274.8 mg
- Vláknina 5061 mg
- Vitamín A 5061 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kypřící prášek smícháme s moukou, přidáme cukr, rum, špetku soli, rozehřáté máslo, vanilku a mléko s rozšlehaným vejcem. Vypracujeme tuhé těsto a vmícháme rozinky.
-
2
Lžící, namáčenou v horkém tuku, vykrajujeme noky a vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na mírném plameni, aby se tuk nepřipaloval. V průběhu smažení koblihy otáčíme, jakmile jsou usmažené, odkládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
-
3
Podáváme jako zákusek nebo jako moučník s ovocnou omáčkou.