Rajčatová rýže s Fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1225 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 28.2 mg
- Draslík 627.4 mg
- Vláknina 12089.8 mg
- Vitamín A 12089.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmahneme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Očištěné papriky pokrájíme na kousky.
-
3
V pánvi na zbylém rozehřátém oleji opékáme papriky 5 minut, vyjmeme je a spolu s rajčaty vmícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme ovčí sýr nakrájený na kostičky, pokrm upravíme na talíře a podáváme.