Vinné listy plněné rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 23 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 1069.5 mg
- Vláknina 66856 mg
- Vitamín A 66856 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Přidáme rýži, zalijeme 250 ml osolené vody a dusíme asi 20 minut. Vmícháme pistácie, rozinky a sýr.
-
2
Vinné listy omyjeme a osušíme. 3 listy urovnáme na dno hrnce, zbylé položíme spodní stranou nahoru na pracovní desku. Na každý list dáme lžičku rýžové hmoty. Okraje listů rozklepeme, listy srolujeme a narovnáme těsně vedle sebe do hrnce. Přelijeme citronovou šťávou, zbylým olejem a 200 ml vody. Závitky zatížíme talířem a pod pokličkou zvolna dusíme asi 60 minut.
-
3
Plněné vinné listy podáváme teplé i studené, ozdobené dílkem citronu.