Mrkev s masovými kuličkami
Suroviny
- 250 g Maso mleté - mix
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Jíška instantní
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 22 g
- Sodík 831 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 63.6 mg
- Draslík 230.4 mg
- Vláknina 12512.8 mg
- Vitamín A 12512.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s oloupanou, nadrobno pokrájenou cibulí, vejcem, strouhankou, citronovou kůrou, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky a opékáme je na oleji do zlatova.
-
2
Ke kuličkám během smažení přidáme otrhané lístky majoránky a krátce je osmahneme.
-
3
Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a vaříme ve vývaru asi 8 minut. Mrkev vyjmeme, do vývaru vsypeme jíšku. Za častého míchání necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
-
4
Masové kuličky s mrkví a omáčkou upravíme na talíře a podáváme.