Rýžový salát s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 6 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 449.2 mg
- Vláknina 3869.8 mg
- Vitamín A 3869.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vsypeme do 325 ml osolené vroucí vody, pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut. Rýži dáme vychladit.
-
2
Smícháme ocet se solí, pepřem, olivovým olejem a přidáme nasekanou bazalku.
-
3
Rýži promícháme s omytou, na kostky pokrájenou okurkou, s oloupanou, nasekanou cibulí a vmícháme do připravené zálivky.
-
4
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na 4 talíře. Obložíme rýžovým salátem a ozdobíme zbylými lístky bazalky.