Vepřové kotlety se zeleninovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Nudle široké
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 480.3 mg
  • Vláknina 1839.8 mg
  • Vitamín A 1839.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso na něm opékáme po každé straně 5 minut.

  • 2

    Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Očištěné, na nudličky pokrájené papriky a na špalíčky nakrájené jarní cibulky opékáme asi 4 minuty na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a vmícháme uvařené nudle. Rozdělíme na talíře a obložíme kotletami.

  • 4

    Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu