Hovězí vývar s koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí kližka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Paprika červená
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1590 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 3024.7 mg
  • Vláknina 56506.4 mg
  • Vitamín A 56506.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, 2 očištěné papriky nakrájíme na kostičky a společně umeleme. Vložíme do hrnce s vývarem, přidáme koření, lístky koriandru, oloupaný česnek a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek. Uvedeme do varu a necháme jen vzkypět. Odstavíme z ohně, necháme asi hodinu stát.

  • 2

    Potom polévku osolíme, opepříme, procedíme přes utěrku a dáme na 5 hodin do chladu.

  • 3

    Zbylou očištěnou papriku krátce povaříme, zchladíme a oloupeme. Z lusku vypícháme malá kolečka a rozdělíme je s lístky koriandru na vychlazené talíře. Zalijeme lehce želírujícím vývarem a podáváme.

Komentáře k receptu