Hovězí vývar s koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1590 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 3024.7 mg
- Vláknina 56506.4 mg
- Vitamín A 56506.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, 2 očištěné papriky nakrájíme na kostičky a společně umeleme. Vložíme do hrnce s vývarem, přidáme koření, lístky koriandru, oloupaný česnek a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek. Uvedeme do varu a necháme jen vzkypět. Odstavíme z ohně, necháme asi hodinu stát.
-
2
Potom polévku osolíme, opepříme, procedíme přes utěrku a dáme na 5 hodin do chladu.
-
3
Zbylou očištěnou papriku krátce povaříme, zchladíme a oloupeme. Z lusku vypícháme malá kolečka a rozdělíme je s lístky koriandru na vychlazené talíře. Zalijeme lehce želírujícím vývarem a podáváme.