Zeleninová polévka se svítkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1321 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 287.8 mg
- Draslík 1129.8 mg
- Vláknina 10418.8 mg
- Vitamín A 10418.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec, špetky soli a trochy vody vypracujeme tuhé těsto. Necháme je přikryté asi hodinu odpočinout.
-
2
Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kola o velikosti pánve. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, nasekanou petrželku a pažitku, směsí připravené těsto potřeme. Srolujeme, kraje pevně stiskneme a ze závitků nakrájíme proužky asi 2cm široké.
-
3
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji spolu s majoránkou k masovému vývaru a vaříme asi 10 minut. Přidáme svítek a necháme na mírném ohni 10 minut probublat.