Špagety po sicilsku
Suroviny
- 400 g Brokolice
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Špagety, Makarony vařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 1 ks Oregano čerstvé
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- 1.68 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 9 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 883 mg
- Vláknina 16177.8 mg
- Vitamín A 16177.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté růžičky prolijeme studenou vodou.
-
2
Oloupaný, na plátky nakrájený česnek, piniové oříšky a rozinky upražíme na oleji do zlatova. Přidáme čerstvé, nasekané bylinky, rajčata a vše dusíme 10 minut. Nakonec přidáme brokolici, podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a udržujeme v teple.
-
3
Vařené špagety rozdělíme na talíře spolu s omáčkou a ihned podáváme.