Špagety po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Špagety, Makarony vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 1.68 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 883 mg
  • Vláknina 16177.8 mg
  • Vitamín A 16177.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté růžičky prolijeme studenou vodou.

  • 2

    Oloupaný, na plátky nakrájený česnek, piniové oříšky a rozinky upražíme na oleji do zlatova. Přidáme čerstvé, nasekané bylinky, rajčata a vše dusíme 10 minut. Nakonec přidáme brokolici, podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a udržujeme v teple.

  • 3

    Vařené špagety rozdělíme na talíře spolu s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu