Dušené okurky s moravským uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Moravské uzené maso
  • 350 g Brambory
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.7 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 1650.8 mg
  • Vláknina 10514.8 mg
  • Vitamín A 10514.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moravské uzené nakrájíme na nudličky a posypeme mletou paprikou.

  • 2

    Oloupané brambory krájíme na kostky, omyté okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Oloupanou, nasekanou cibuli, brambory, okurky a maso opékáme na oleji asi 5 minut. Přilijeme vývar, dusíme pod pokličkou 20 minut.

  • 4

    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu