Dušené okurky s moravským uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 20 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 1650.8 mg
- Vláknina 10514.8 mg
- Vitamín A 10514.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moravské uzené nakrájíme na nudličky a posypeme mletou paprikou.
-
2
Oloupané brambory krájíme na kostky, omyté okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky.
-
3
Oloupanou, nasekanou cibuli, brambory, okurky a maso opékáme na oleji asi 5 minut. Přilijeme vývar, dusíme pod pokličkou 20 minut.
-
4
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem.