Masová paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Vepřová plec
  • 400 g Telecí plec
  • 250 g Mrkev kořen
  • 25 g Pistácie
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 168 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 201.6 mg
  • Draslík 876.9 mg
  • Vláknina 7915.8 mg
  • Vitamín A 7915.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené žampiony a opékáme asi 5 minut.

  • 2

    Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky a povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Omyté vepřové i telecí maso jemně umeleme, promícháme se strouhankou, vejcem, nasekanými pistáciemi, mrkví a rozsekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a urovnáme do vymaštěné paštikové formy (nebo pekáče). Chladíme asi hodinu.

  • 4

    Pekáč vložíme na spodní příčku trouby, paštiku pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Troubu vypneme a pokrm necháme ještě 15 minut dojít.

  • 5

    Hotovou paštiku vyklopíme na plochou mísu a nakrájíme na porce.

  • 6

    Podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu