Masová paštika
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 300 g Vepřová plec
- 400 g Telecí plec
- 250 g Mrkev kořen
- 25 g Pistácie
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 168 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 201.6 mg
- Draslík 876.9 mg
- Vláknina 7915.8 mg
- Vitamín A 7915.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené žampiony a opékáme asi 5 minut.
-
2
Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky a povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
3
Omyté vepřové i telecí maso jemně umeleme, promícháme se strouhankou, vejcem, nasekanými pistáciemi, mrkví a rozsekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a urovnáme do vymaštěné paštikové formy (nebo pekáče). Chladíme asi hodinu.
-
4
Pekáč vložíme na spodní příčku trouby, paštiku pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Troubu vypneme a pokrm necháme ještě 15 minut dojít.
-
5
Hotovou paštiku vyklopíme na plochou mísu a nakrájíme na porce.
-
6
Podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.