Fazolky se šalvějovými noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 9 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 574.3 mg
- Vláknina 11567.9 mg
- Vitamín A 11567.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Z omyté šalvěje otrháme lístky. V pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme bramborové noky. Přidáme šalvěj, cibuli a česnek.
-
3
Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kousky. Noky odsuneme na kraj pánve, přilijeme lžíci oleje a krátce na něm ohřejeme fazolky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a promícháme.
-
4
Pokrm podáváme v pánvi.