Fazolové lusky s fetou
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 125 g Sýr Feta
- 100 g Sýr Eidam cihla 45%
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 3 krajíc Chléb toastový
- 0.28 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cuketa
- 2 ks Rajčata
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 401.8 mg
- Draslík 725.2 mg
- Vláknina 7103.9 mg
- Vitamín A 7103.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté cukety a fazolky nakrájíme na kostky, odděleně povaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou.
-
2
Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a po okapání vymačkáme.
-
3
Cukety, fazolky, špenát a omytá, nakrájená rajčata promícháme, přidáme nasekané bylinky.
-
4
Chléb pokrájíme na kostky a nasucho opečeme. Přidáme k zelenině, vmícháme rozdrobenou fetu a nastrouhaný sýr. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, nalijeme na zeleninu.
-
5
Máslem vymazanou zapékací mísu naplníme zeleninovou směsí a posypeme sezamem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.