Špagety s marinovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 9 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 903.9 mg
- Vláknina 26259.8 mg
- Vitamín A 26259.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky očistíme, polovinu nakrájíme na kostičky a druhou polovinu na proužky. Oloupaný celer a omytá rajčata pokrájíme na kostičky, očištěné cibulky na tenká kolečka.
-
2
Tymián omyjeme, osolíme a otrháme lístky. Několik ponecháme na ozdobu, ostatní smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Směsí přelijeme připravenou zeleninu, necháme asi 2 hodiny stát.
-
3
Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme, necháme okapat. Upravíme je na talíře spolu se zeleninovou směsí, ozdobíme lístky tymiánu a podáváme.