Špagety s marinovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 903.9 mg
  • Vláknina 26259.8 mg
  • Vitamín A 26259.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme, polovinu nakrájíme na kostičky a druhou polovinu na proužky. Oloupaný celer a omytá rajčata pokrájíme na kostičky, očištěné cibulky na tenká kolečka.

  • 2

    Tymián omyjeme, osolíme a otrháme lístky. Několik ponecháme na ozdobu, ostatní smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Směsí přelijeme připravenou zeleninu, necháme asi 2 hodiny stát.

  • 3

    Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme, necháme okapat. Upravíme je na talíře spolu se zeleninovou směsí, ozdobíme lístky tymiánu a podáváme.

Komentáře k receptu