Špagety s bylinkovými rajčaty
Suroviny
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 400 g Špagety, Makarony vařené
- 700 g Rajčata Cherry
- 250 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Provensálské koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 19 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 589.7 mg
- Vláknina 7506.1 mg
- Vitamín A 7506.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku osmahneme na másle a zvolna za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme asi 3 minuty, vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.
-
2
250 g rajčat spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Dužinu nakrájíme na kostky a přidáme do omáčky. Zbylým rajčatům seřízneme vršky, rajčata urovnáme na plech vyložený alobalem, okořeníme a posypeme bylinkami, smíchanými se strouhankou.
-
3
Pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 15 minut.
-
4
Uvařené špagety upravíme na talíře s pečenými rajčaty a omáčkou.