Dušené zelí s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 60 g Olivy černé
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 741 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 116.1 mg
  • Draslík 759 mg
  • Vláknina 3914.8 mg
  • Vitamín A 3914.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a na jemno nakrouháme.

  • 2

    Omytou jehněčí kýtu pokrájíme na kostky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle po všech stranách. Vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.

  • 3

    Zelí, na nudličky nakrájenou slaninu a rozmarýn vložíme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, olivy a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem a balsamicem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 12 minut.

  • 4

    Nakonec přidáme maso a omytá, na kostičky rozkrájená rajčata, dusíme ještě 5 minut. Zelí osolíme, opepříme a osladíme.

Komentáře k receptu