Zapečený pórek se salámem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1763 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 346.5 mg
- Draslík 747.6 mg
- Vláknina 6789.8 mg
- Vitamín A 6789.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, podélně nařízneme a omyjeme. Nakrájíme na tenká kolečka, povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, poté kolečka pórku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Salám rozkrájíme na tenké plátky a střídavě s pórkem klademe ve vrstvách do vymazané zapékací mísy. Vrchní vrstvu tvoří pórek.
-
3
Mléko rozšleháme s vejci, osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Směsí přelijeme pokrm v míse a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
4
Podáváme s čerstvým selským chlebem.