Želé z bílého vína na kiwi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 1 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 541.8 mg
- Vláknina 8400.4 mg
- Vitamín A 8400.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme 3 kiwi, rozmixujeme a protřeme sítem. Pyré vložíme do hrnce, promícháme s vínem a cukrem. Zvolna ohříváme a na mírném ohni vaříme asi 2 minuty.
-
2
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v trošce vína s kiwi. Nakonec vmícháme do zbylého ovocného pyré, vložíme do chladničky na 3 hodiny.
-
3
Želé vyklopíme na pracovní desku a vykrajujeme formičkami různé tvary.
-
4
Zbylé kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře, navrch upravíme želé a dezert ozdobíme lístky máty.