Želé z bílého vína na kiwi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Želatina bílá plátky
  • 500 ml Víno bílé
  • 7 ks Kiwi
  • 1 ks Máta
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 541.8 mg
  • Vláknina 8400.4 mg
  • Vitamín A 8400.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme 3 kiwi, rozmixujeme a protřeme sítem. Pyré vložíme do hrnce, promícháme s vínem a cukrem. Zvolna ohříváme a na mírném ohni vaříme asi 2 minuty.

  • 2

    Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v trošce vína s kiwi. Nakonec vmícháme do zbylého ovocného pyré, vložíme do chladničky na 3 hodiny.

  • 3

    Želé vyklopíme na pracovní desku a vykrajujeme formičkami různé tvary.

  • 4

    Zbylé kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře, navrch upravíme želé a dezert ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu