Zapečená brokolice s kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 400 g Kedlubna
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Gouda 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Omáčka na zapékání - Brokolice a sýr
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 6004 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 23.1 mg
  • Draslík 641.1 mg
  • Vláknina 18643 mg
  • Vitamín A 18643 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 154.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici rozebereme na růžičky, kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky. Obojí povaříme asi 4 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěné nákypové formy.

  • 2

    Omáčku na zapékání rozmícháme v 500 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu. Brokolici a kedlubny omáčkou přelijeme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku a vše posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu