Zapečená brokolice s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 6004 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 23.1 mg
- Draslík 641.1 mg
- Vláknina 18643 mg
- Vitamín A 18643 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 154.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky. Obojí povaříme asi 4 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěné nákypové formy.
-
2
Omáčku na zapékání rozmícháme v 500 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu. Brokolici a kedlubny omáčkou přelijeme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Pokrm zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
-
4
Vhodnou přílohou je rýže.